-
4 grote zoete aardappelen
-
100gr kidneybonen
-
100gr mais
-
1 rode ui
-
3 tomaten (of 400gr kerstomaat)
-
(cheddar) kaas geraspt of blokjes
-
Zure room
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.
-
Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.
-
Maak in de tussentijd de vulling. Laat de maïs uitlekken en was de kidneybonen. Doe ze in een kommetje.
-
Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Meng dit met de bonen.
-
Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de aardappel.
-
Snij de cheddar in blokjes en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet hem nog 10 minuten terug in de oven.
-
Garneer de Mexicaanse aardappel met een el zure room.