Ingredienten
- 300gr pasta
- 1 a 2 broccoli (of 750gr diepvries)
- 7 EL parmezaan
- 6EL Paneermeel
- 200ml room
- 1 verpakking kipstuckjes
- 1 ui
- 40gr bloem
- 40gr boter + botervlokjes voor korstje
- 400ml groentebouillon
Bereidingstijd
20 min + 30 min oven
Bereiding
- Rasp de parmezaan en snipper de ui. Snij de kip in blokjes, kruid met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C
- Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in kokend water met een snuifje zout. Giet ze af en spoel meteen onder koud water. Laat ze uitlekken.
- Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Bak de kip in de pan met een klontje boter. Meng de 6EL paneermeel met 4 EL geraspte kaas.
- Fruit voor de saus de gesnipperde ui in 40gr boter. Voeg 40gr bloem toe en roer glad. Giet er 400ml bouillon en 200ml room bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg de resterende 3 EL parmezaan toe. Blijf roeren voor een gladde saus.
- Vul een ovenschaal met pasta, kip en broccoli en saus. Goed doorroeren. Bestrooi met paneermeel en leg er de botervlokjes bovenop. Zet het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven.
Bron
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/1814/pastaschotel-met-kip-en-broccoli