Ingredienten
- 3 venkelknollen
- 4 lente-uitjes
- 2 sinaasappelen
- 1 teentje knoflook
- 2.5 dl plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine)
- 6 eetl. pijnboompitten
- 0.5 blokje groentebouillon
- 1 dl droge witte wijn
- Puree ingredienten
Â
Bereidingstijd
60 minuten
Bereiding
- Snij de venkelknollen middendoor en dan in fijne reepjes
- Stoom de venkelblaadjes 20 min. gaar boven lichtgezouten water (ze mogen nog krokant zijn).
- Snipper het teentje knoflook fijn, snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Schil met een dunschiller de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
- Kook de aardappelen voor puree
- Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelreepjes en het knoflook 10 min.
- Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Overgiet met de witte wijn en de Alpro Cuisine. Laat 5 min. Sudderen.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/recept/venkel-sinaasappel-wijnsaus