Submitted by matthiasvanwon… on Thu, 11/08/2018 - 15:42
Ingredienten
  • 3 venkelknollen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 sinaasappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2.5 dl plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine)
  • 6 eetl. pijnboompitten
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • Puree ingredienten
     
Bereidingstijd
60 minuten
Bereiding
  1. Snij de venkelknollen middendoor en dan in fijne reepjes
  2. Stoom de venkelblaadjes 20 min. gaar boven lichtgezouten water (ze mogen nog krokant zijn).
  3. Snipper het teentje knoflook fijn, snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  4. Schil met een dunschiller de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
  5. Kook de aardappelen voor puree
  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkelreepjes en het knoflook 10 min.
  7. Voeg de lente-uitjes toe en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Overgiet met de witte wijn en de Alpro Cuisine. Laat 5 min. Sudderen.
  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  9. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/recept/venkel-sinaasappel-wijnsaus