Ingredienten
Voor de tofu:
- 1 blok tofu
- 1 grote eetlepel maizena
- 1/2 koffielepel zout
- olijfolie
- pili pili of chili poeder
Voor de saus:
- 2 shalotten, versnipperd
- 6 teentjes look, versnipperd
- 2 jalapeñopepers, in stukjes
- 1 eetlepel (of naar smaak) gember
- 2 eetlepels soja saus
- 2 eetlepels tereyaki saus
- 2 eetlepels oester saus
- 1 eetlepel zwarte peper
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepels rijstazijn
- 1/4 cup water + 1 eetlepel maizena
- 3 lenteuitjes in ringetjes
Serveren met
- slaatje
- rijst
Bereiding
- Pers de overtollige vocht uit de tofu
- Snij de tofu in stukjes en stop in een ziplock zakje
- Voeg in het ziplock zakje volgende ingrediënten toe: 1 grote eetlepel maizena, 1/2 koffielepelzout en pili pili (of chilipoeder) naar smaak
- Schud het zakje
- Bak de tofu krokant in een pan met een beetje olijfolie. Indien klaar, zet de tofu eventjes aan de kant
- Meng in een kommetje: 2EL sojasaus, 2EL tereyakisaus, 2EL oestersaus, 1EL zwarte peper, 2 EL bruine suiker, 1EL rijstazijn, 1/4cup watermet 1EL maizena
- Snipper de sjalotten en look fijn en bak in een pan met olijfolie
- Voeg 1EL gember toe
- Voeg de tofu terug toe
- Giet de saus erbij en roer alles goed
- De saus is klaar als bij dikker begint te worden
- Snipper de 3 lenteuitjes fijn en voeg toe aan de saus
Serveren met rijst en slaatje en werk af met sesamzaadjes
Bron
http://littlespicejar.com/black-pepper-tofu-stir-fry/#