Submitted by Rubina on Fri, 11/30/2018 - 20:17
Ingredienten

Voor de tofu:

  • 1 blok tofu
  • 1 grote eetlepel maizena
  • 1/2 koffielepel zout
  • olijfolie
  • pili pili of chili poeder

Voor de saus:

  • 2 shalotten, versnipperd
  • 6 teentjes look, versnipperd
  • 2 jalapeñopepers, in stukjes
  • 1 eetlepel (of naar smaak) gember 
  • 2 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels tereyaki saus
  • 2 eetlepels oester saus 
  • 1 eetlepel zwarte peper 
  • 2 eetlepels bruine suiker 
  • 1 eetlepels rijstazijn 
  • 1/4 cup water + 1 eetlepel maizena
  • 3 lenteuitjes in ringetjes 

Serveren met

  • slaatje
  • rijst
Bereiding
  1. Pers de overtollige vocht uit de tofu
  2. Snij de tofu in stukjes en stop in een ziplock zakje
  3. Voeg in het ziplock zakje volgende ingrediënten toe: 1 grote eetlepel maizena, 1/2 koffielepelzout en pili pili (of chilipoeder) naar smaak
  4. Schud het zakje
  5. Bak de tofu krokant in een pan met een beetje olijfolie. Indien klaar, zet de tofu eventjes aan de kant
  6. Meng in een kommetje: 2EL sojasaus, 2EL tereyakisaus, 2EL oestersaus, 1EL zwarte peper, 2 EL bruine suiker, 1EL rijstazijn, 1/4cup watermet 1EL maizena
  7. Snipper de sjalotten en look fijn en bak in een pan met olijfolie
  8. Voeg 1EL gember toe
  9. Voeg de tofu terug toe
  10. Giet de saus erbij en roer alles goed
  11. De saus is klaar als bij dikker begint te worden
  12. Snipper de 3 lenteuitjes fijn en voeg toe aan de saus

Serveren met rijst en slaatje en werk af met sesamzaadjes

 

Bron
http://littlespicejar.com/black-pepper-tofu-stir-fry/#