Submitted by matthias on Sat, 12/22/2018 - 15:29
Ingredienten
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • 50 g geraspte emmentaler of een equivalent aan edelgistvlokken
  • 250 g risottorijst
  • 1 L groentebouillon (3 (!) blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • peper en zout
Bereidingstijd
30 min
Bereiding

Voorbereiding

(10 min.)
- Snij de wortelen in schijfjes. Kook ze 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.
- Snipper intussen de ui fijn.
- Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.
- Rist de blaadjes van de takjes tijm.

Bereiding

30 min.

  1. Mix de wortelen en 1 dl hete bouillon tot een puree.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot. Voeg de ui toe en bak 3 min.
  3. Voeg de wortelpuree toe en verwarm 1 min.
  4. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Kruid met de tijm. Giet de rest van de bouillon bij de rijst en zet de slowcooker op "risotto". Roer af en toe tot het klaar is.
  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de aubergine- en courgetteblokjes 7 min. bruin en beetgaar op een hoog vuur. Kruid met de oregano, peper en zout.
  6. Roer net voor het serveren de geraspte kaas of edelgistvlokken onder de risotto. Kruid met peper en laat nog 2 min. rusten.

Afwerking

Serveer de risotto in diepe borden en leg er de gebakken groenteblokjes in het midden op.

Bron
https://www.colruyt.be/nl/recept/wortelrisotto-met-gebakken-groenteblokjes