- 2 rode paprika's in stukjes
- 3 grote wortels in stukjes
- 1 kleine rode ui in stukjes
- 1 courgette in stukjes
- 4 Tbsp olijfolie
- 2 Tbsp lemoensap
- 2 tenen look
- 1 tsp komijnpoeder
- 1 tsp korianderpoeder
- 1/2 tsp kaneel
- Salt
- 1 cup couscous
- 400ml gevogeltebouillon
- 1/2 tsp kurkuma
- 1/2 cup rozijnen
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 cup geroosterde amandelschilfers
- optioneel: 3 Tbsp verse koriander
- optioneel: 2 Tbsp verse munt
- vleesje naar keuze (een 'ham'burgerke is lekker)
-
Oven voorverwarmen op 245°
-
Snij paprika, wortels, courgette en rode ui in blokjes, en meng alles in een grote ovenschaal met wat olijfolie en zout
-
20 a 25 min in de oven (tot alles een beetje zacht is). Roer tussendoor zodat alles gelijkmatig gaar wordt.
-
Ondertussen maak je de kruidenmengeling: 3 EL olijfolie, 2 tenen look, 2 EL citroensap, 1 TL komijn, 1TL koriander, 1/2 TL kaneel
-
Maak de couscous: 400ml bouillon + 1/2 TL Kurkuma koken. Couscous met rozijnen in glazen schaal doen. Bouillon bij couscous kappen en 5min laten trekken in afgedekte schaal.
-
Als de groenten zacht zijn, kikkererwten doorroeren en bestrooien met amandelschilfers. Even onder de gril tot de amandelschilfers mooi geroosterd zijn.
-
Alles samengooien. Nakruiden naar keuze (bvb met munt of extra koriander)