Submitted by Rubina on Wed, 01/23/2019 - 19:51
Ingredienten
  • 2 rode paprika's in stukjes
  • 3 grote wortels in stukjes
  • 1 kleine rode ui in stukjes
  • 1 courgette in stukjes
  • 4 Tbsp olijfolie
  • 2 Tbsp lemoensap
  • 2 tenen look
  • 1 tsp komijnpoeder
  • 1 tsp korianderpoeder
  • 1/2 tsp kaneel
  • Salt
  • 1 cup couscous
  • 400ml gevogeltebouillon
  • 1/2 tsp kurkuma
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1/2 cup geroosterde amandelschilfers
  • optioneel: 3 Tbsp verse koriander
  • optioneel: 2 Tbsp verse munt
  • vleesje naar keuze (een 'ham'burgerke is lekker)
Bereidingstijd
40 minuten
Bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 245°

  2. Snij paprika, wortels, courgette en rode ui in blokjes, en meng alles in een grote ovenschaal met wat olijfolie en zout

  3. 20 a 25 min in de oven (tot alles een beetje zacht is). Roer tussendoor zodat alles gelijkmatig gaar wordt.

  4. Ondertussen maak je de kruidenmengeling: 3 EL olijfolie, 2 tenen look, 2 EL citroensap, 1 TL komijn, 1TL koriander, 1/2 TL kaneel

  5. Maak de couscous: 400ml bouillon + 1/2 TL Kurkuma koken. Couscous met rozijnen in glazen schaal doen. Bouillon bij couscous kappen en 5min laten trekken in afgedekte schaal.

  6. Als de groenten zacht zijn, kikkererwten doorroeren en bestrooien met amandelschilfers. Even onder de gril tot de amandelschilfers mooi geroosterd zijn.

  7. Alles samengooien. Nakruiden naar keuze (bvb met munt of extra koriander)

Bron
https://www.cookingclassy.com/moroccan-couscous-roasted-vegetables-chick-peas-almonds/