- 8 gele zoete puntpaprika's
- 400 g verse spinazie
- 2 sjalot
- 3 teentje knoflook
- 70 g geraspte emmentaler
- 200 g quinoa
- 2 eetl. hazelnoten
- 2 eetl. olijfolie
- 1 snuifje nootmuskaat
- peper en zout
we eten er met dit recept 6, dus 2 kunnen in de diepvries
Voorbereiding
(30 min.)
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte open, maar snij niet helemaal doormidden. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
Bereiding
45 min.
(15 min. + 20 min. in de oven)
1 Kook de quinoa gaar in 5 dl water met 1 bouillonblok (kooktijd: zie verpakking (20min)).
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
3 Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken. Kruid royaal met de nootmuskaat, peper en paprikapoeder. Roer de spinazie en de hazelnoten onder de quinoa.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Vul de puntpaprika’s met de quinoavulling en bestrooi met de emmentaler. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 20 min (of meer??) in de voorverwarmde oven.
Tip
Baby eet mee +12 maand
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding (20 min)
1 Snij 50 g gele puntpaprika in kleine stukjes en kook samen met 30 g gespoelde quinoa 20 min. gaar in water.
2 Voeg de laatste 5 min. 50 g verse spinazie toe en laat slinken.
3 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en snij in kleine stukjes. Bestrooi met een klein beetje geraspte emmentaler.