Submitted by matthias on Wed, 11/06/2019 - 12:06
Ingredienten

Kokosolie 1 eetlepel
Uien 1 stuks, gesneden
Knoflook 3 teentjes, gesneden of geperst
Courgette 2 stuks
Groentebouillon 750 milliliter
Kokosmelk 150 milliliter
Lente-ui 1 stuks (optioneel)

Bereiding

Verhit de kokosolie in een kookpan en fruit hier zachtjes de ui en knoflook in, tot deze glazig zijn.

 

Halveer de courgette en snijd deze in blokjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en laat deze mee sudderen tot ze zacht zijn.

 

Voeg hieraan de groentebouillon toe en breng eventueel op smaak met zout. Breng dit aan de kook, zet op een zacht vuurtje en laat dit 15-20 minuten doorpruttelen.

 

Haal de soep van het vuur en giet deze over in de blender, of gebruik een staafmixer in de pan.

 

Zet de soep terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Breng deze al roerend tegen de kook aan en haal hem daarna weer van het vuur.

 

Garneer de soep met verse kruiden of een beetje lente-ui en serveer.

Bron
https://foodness.nl/recept/romige-vegan-courgettesoep/?epik=dj0yJnU9NGFvbG1GVTY4QTFQWTZKZzcwM21oNWVJRjFiNF9iM2gmbj1XZ3pCc2dQeEZxWm8xTllWSWpHR0pBJm09MyZ0PUFBQUFBRjNDdFNZ