4 chipolata’s (beenhouwerij)
100 g gerookte spekblokjes
300 g erwten (diepvries)
400 g verse spinazie
3 takjes verse munt
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g aardappelgnocchi (versmarkt)
1 dl extra lichte room (7 % V.G.)
3 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout
Snij de ui in ringen.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de muntblaadjes in fijne reepjes.
Bereiding (20 min.) --------------------
1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.
2. Snij de chipolata’s in stukken van 3 cm en voeg samen met de spekblokjes en de aardappelgnocchi toe aan de pan. Roerbak 5 min. Kruid met de tijm.
3. Roer er de spinazie en de diepgevroren erwten onder en overgiet met de room. Kruid met zwarte peper en zout en laat nog 2 min. doorkoken.
4. Bestrooi het groentepannetje met de fijngesnipperde muntblaadjes.