Ingredienten
- pancetta (charcuterie)100 g
- bloemkolen1
- uien1
- cheddar blok150 g
- eieren4
- room2.5 dl
- bladerdeeg (versmarkt)1 rollen
Bereidingstijd
30min + 45 min oven
Bereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- (15 min.)
- - Verdeel de bloemkool in roosjes.
- - Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.
- - Snipper de ui fijn.
- - Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding (15 min. + ± 45 min. in de oven)
- 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
- 3 Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
- 4 Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.
- 5 Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.
- 6 Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/bloemkoolquiche-met-pancetta-en-cheddar