Submitted by matthias on Fri, 06/19/2020 - 16:59
Ingredienten
  • pancetta (charcuterie)100 g
  • bloemkolen1
  • uien1
  • cheddar blok150 g
  • eieren4
  • room2.5 dl
  • bladerdeeg (versmarkt)1 rollen
Bereidingstijd
30min + 45 min oven
Bereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. - Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.
  4. - Snipper de ui fijn.
  5. - Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding (15 min. + ± 45 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
  3. 3 Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
  4. 4 Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.
  5. 5 Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.
  6. 6 Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/bloemkoolquiche-met-pancetta-en-cheddar