Submitted by matthias on Fri, 06/19/2020 - 17:16
Ingredienten
  • Schnitzels
  • gerookte spekblokjes versmarkt200 g
  • extra fijne doperwten diepvries200 g
  • 1 ui
  • extra lichte room (7% V.G.)2.5 dl
  • geraspte grana padano50 g
  • verse tagliatelle500 g
  • passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal)690 g
  • witte wijn1 dl
Bereidingstijd
15min
Bereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de gesnipperde ui en de spekblokjes 4 à 5 min. Blus met de witte wijn en voeg de passata toe. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblaadje toe. Laat 10 min. pruttelen op een zacht vuur.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de involtini 7 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.
  3. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Voeg de diepgevroren erwten en de room toe aan de tomatensaus en laat 5 min. indikken op een hoog vuur.
  5. Bak schnitzels
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/tagliatelle-allamatriciana-met-involtini