Ingredienten
- Schnitzels
- gerookte spekblokjes versmarkt200 g
- extra fijne doperwten diepvries200 g
- 1 ui
- extra lichte room (7% V.G.)2.5 dl
- geraspte grana padano50 g
- verse tagliatelle500 g
- passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal)690 g
- witte wijn1 dl
Bereidingstijd
15min
Bereiding
Bereiding (15 min.)
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de gesnipperde ui en de spekblokjes 4 à 5 min. Blus met de witte wijn en voeg de passata toe. Kruid met peper en zout en voeg het laurierblaadje toe. Laat 10 min. pruttelen op een zacht vuur.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de involtini 7 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Voeg de diepgevroren erwten en de room toe aan de tomatensaus en laat 5 min. indikken op een hoog vuur.
- Bak schnitzels
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/tagliatelle-allamatriciana-met-involtini