Ingredienten
- cordon bleus (beenhouwerij)4
- erwten (diepvries)150 g
- champignons500 g
- aubergines1
- verse tijm5 takjes
- uien1
- knoflook2 teentjes
- Griekse pasta (risoni)400 g
- tomatenstukjes (blik)400 g
nogal veel.... recept halveren de volgende keer?
Bereidingstijd
30min
Bereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- (20 min.)
- - Snij de aubergine in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en leg er een gewicht op. Laat 15 min. uitlekken.
- - Snij intussen de champignons in 4.
- - Snipper de ui en het knoflook fijn.
- - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (± 20 min.)
- 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
- 2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes en de champignons toe en laat ± 7 min. stoven op een vrij hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de tijmblaadjes.
- 3 Overgiet de groenten met de tomatenstukjes en laat ± 8 min. sudderen. Voeg de laatste 2 min. de pasta en de erwten toe.
- 4 Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/cordon-bleu-met-griekse-pasta-in-groentesaus