Submitted by matthias on Fri, 06/19/2020 - 17:21
Ingredienten
  • cordon bleus (beenhouwerij)4
  • erwten (diepvries)150 g
  • champignons500 g
  • aubergines1
  • verse tijm5 takjes
  • uien1
  • knoflook2 teentjes
  • Griekse pasta (risoni)400 g
  • tomatenstukjes (blik)400 g

 

nogal veel.... recept halveren de volgende keer?

Bereidingstijd
30min
Bereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Snij de aubergine in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en leg er een gewicht op. Laat 15 min. uitlekken.
  3. - Snij intussen de champignons in 4.
  4. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  5. - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (± 20 min.)
  1. 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  2. 2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes en de champignons toe en laat ± 7 min. stoven op een vrij hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de tijmblaadjes.
  3. 3 Overgiet de groenten met de tomatenstukjes en laat ± 8 min. sudderen. Voeg de laatste 2 min. de pasta en de erwten toe.
  4. 4 Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/cordon-bleu-met-griekse-pasta-in-groentesaus