Submitted by matthias on Fri, 06/19/2020 - 17:23
Ingredienten
  • minuutsteaks (of een veggie vlezeke)
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 plantje bieslook
  • 1kg aardappelen
  • 2 EL zure room
Bereidingstijd
40min
Bereiding
Voorbereiding (10 min.)
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  2. Hak het bieslook fijn.
  3. Snij de sla in fijne reepjes.
Bereiding (25 min.)
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
  3. Pureer de aardappelen en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid royaal met peper en zout (en mss wat nootmuskaat)
  4. Meng de ijsbergsla onder de aardappelpuree.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/minuutsteak-met-zomerse-stoemp-van-ijsbergsla