Submitted by matthiasvanwon… on Wed, 07/08/2020 - 14:27
Ingredienten


- 600gr veggie gyros (diepvries)
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 1 eetlepel kippenkruiden
- 1 eetlepel mild paprikapoeder
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel droge oregano
- 1 eetlepel droge tijm
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 teentje look
- 1 groot blik (140g) tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 dl olijfolie + extra scheutjes om te bakken
 

Bereidingstijd
20min + lang marineren
Bereiding
  1. Meng alle kruiden met een beetje tomatenpuree (voeg olijfolie toe indien te dik)
  2. Snij de uien in halve ringen
  3. Snij de paprika in reepjes (eerst schillen volgens recept)
  4. Meng de veggie gyros met de marinade, paprikareepjes en uien
  5. Laat deze mengeling een tijd marineren
  6. Bak alles samen tot de gewenste gaar-heid

Volgens jeroen serveren met rijst (zie bron recept), maar frieten of aardappelblokjes (diepvries) gaat ook

Bron
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gyros-van-kalkoen-met-groenterijst