Ingredienten
- 600gr veggie gyros (diepvries)
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 1 eetlepel kippenkruiden
- 1 eetlepel mild paprikapoeder
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel droge oregano
- 1 eetlepel droge tijm
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 teentje look
- 1 groot blik (140g) tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 dl olijfolie + extra scheutjes om te bakken
Bereidingstijd
20min + lang marineren
Bereiding
- Meng alle kruiden met een beetje tomatenpuree (voeg olijfolie toe indien te dik)
- Snij de uien in halve ringen
- Snij de paprika in reepjes (eerst schillen volgens recept)
- Meng de veggie gyros met de marinade, paprikareepjes en uien
- Laat deze mengeling een tijd marineren
- Bak alles samen tot de gewenste gaar-heid
Volgens jeroen serveren met rijst (zie bron recept), maar frieten of aardappelblokjes (diepvries) gaat ook
Bron
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gyros-van-kalkoen-met-groenterijst