Ingredienten
- 300 g kerstomaten
- 1 courgette
- 100 g rucola
- 2 bolletjes mozzarella
- 4 eetl. geraspte emmentaler
- 4 naanbroden met look en koriander
- 1 eetl. hennepzaadjes
- 8 eetl. passata (gezeefde tomaten)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. wittewijnazijn
- 1 eetl. Italiaanse kruidenmix (molen)
Bereidingstijd
30 min
Bereiding
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne, lange plakken.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snij de mozzarella in plakjes.
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Besmeer elk naanbrood met 2 eetl. passata. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Verdeel de mozzarella over de naanbroden. Bedek met de courgette en de helft van de kerstomaten.
4 Kruid met de Italiaanse kruiden en een beetje zwarte peper. Bestrooi met de emmentaler. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven.
5 Maak intussen de vinaigrette: meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het hennepzaad. Kruid met zwarte peper en zout.
6 Doe de rucola en de rest van de kerstomaten in een slakom en overgiet met de vinaigrette.
Bron
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/weekmenu/week-30/dag-7#