Submitted by Rubina on Fri, 08/27/2021 - 18:18
Ingredienten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • ½ bloemkool
  • 200 g volkoren penne
  • 2 preien
  • 150 g hamblokjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout
Bereidingstijd
30
Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

  •  Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Giet af en laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.
  •  Breng terug een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  •  Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei 6-7 minuten. Kruid met peper en zout en roer er de hamblokjes door.
  •  Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.
  •  Verwarm de grill van de oven voor. Meng de penne met de gestoofde prei en hamblokjes. Schep in een ovenschaal. Schep er de bloemkoolsaus over. Strooi er de gratinkaas over en zet 5 minuten onder de grill. Haal uit de oven en serveer.
Bron
15 gram