Ingredienten
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 400 g vastkokende aardappelen
- 400 g sperziebonen
- 300 g varkenshaasje
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
- 1 ui
- 3 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 50 ml witte wijn
- peper en zout
Bereidingstijd
30 min
Bereiding
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 14 minuten. Snij de uiteinden van de sperziebonen en voeg ze de laatste 7 minuten toe. Giet af.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet nog 12 minuten in de oven.
- Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon bij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
- Snij de ui fijn. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de ui toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de voorgekookte boontjes toe. Roerbak voor 3 minuten en schep dan uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de voorgekookte aardappelen rondom krokant. Kruid met peper en zout.
- Haal het varkenshaasje uit de oven en laat kort rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaasje met de boontjes, gebakken aardappelen en de mosterdsaus.
Bron
15 gram