Ingredienten
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 150 g jasmijnrijst
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 kipfilets
- 1 kl komijn
- ½ blikje tomatenpuree
- 200 ml kokosmelk
- 2 kl garam masala
- 10 g koriander
- 1 el arachideolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Bereidingstijd
25
Bereiding
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de ui in halve ringen. Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes.
- Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de ui en courgette. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) en de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en garam masala toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
- Serveer de kip tikka masala over de rijst en werk af met blaadjes koriander.
Bron
15 gram