Submitted by Rubina on Fri, 08/27/2021 - 18:31
Ingredienten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout
Bereidingstijd
25
Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

  •  Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  •  Snij de ui in halve ringen. Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  •  Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de ui en courgette. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) en de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
  •  Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en garam masala toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  •  Serveer de kip tikka masala over de rijst en werk af met blaadjes koriander.
Bron
15 gram