Submitted by Rubina on Fri, 08/27/2021 - 18:32
Ingredienten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata
  • 250 g tortellini met kaas
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Bereidingstijd
20
Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

  •  Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
  •  Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  •  Voeg de tomatenpassata en per persoon 50 milliliter water toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Schep er voorzichtig de tortellini door. Laat 6-7 minuten pruttelen.
  •  Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
  •  Snij de mozzarella in blokjes. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de tomatensaus met de tortellini over in een ovenschaal. Verdeel er de blokjes mozzarella over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven.
  •  Pluk de blaadjes basilicum. Serveer het gerecht met de blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.
Bron
15 gram