Ingredienten
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 500 ml tomatenpassata
- 250 g tortellini met kaas
- 20 g pijnboompitten
- 1 bol mozzarella
- 10 g basilicum
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingstijd
20
Bereiding
BEREIDINGSWIJZE
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
- Voeg de tomatenpassata en per persoon 50 milliliter water toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Schep er voorzichtig de tortellini door. Laat 6-7 minuten pruttelen.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
- Snij de mozzarella in blokjes. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de tomatensaus met de tortellini over in een ovenschaal. Verdeel er de blokjes mozzarella over. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven.
- Pluk de blaadjes basilicum. Serveer het gerecht met de blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.
Bron
15 gram