Submitted by Rubina on Fri, 08/27/2021 - 18:34
Ingredienten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 250 g champignons
  • 200 g spinazie
  • 1 lente-uitje
  • 2 kipfilets
  • ½ el groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • rijst
  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout
Bereidingstijd
20
Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

  •  Snij de ui in halve ringen. Pers de knofook. Schil en rasp de gember. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de kipfilet in reepjes.
  •  Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  •  Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 5 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe (of gebruik wat minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe.
  •  Roer goed om en voeg de kippenreepjes en de spinazie toe. Laat nog 3-4 minuten pruttelen.
  •  Schep de curry in diepe borden en serveer met de lente-ui.
Bron
15 gram