Ingredienten
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- 250 g champignons
- 200 g spinazie
- 1 lente-uitje
- 2 kipfilets
- ½ el groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
- rijst
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Bereidingstijd
20
Bereiding
BEREIDINGSWIJZE
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knofook. Schil en rasp de gember. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Snij de kipfilet in reepjes.
- Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 5 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe (of gebruik wat minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe.
- Roer goed om en voeg de kippenreepjes en de spinazie toe. Laat nog 3-4 minuten pruttelen.
- Schep de curry in diepe borden en serveer met de lente-ui.
Bron
15 gram