Submitted by Rubina on Fri, 08/27/2021 - 18:36
Ingredienten

NGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout
Bereidingstijd
25
Bereiding

BEREIDINGSWIJZE

  •  Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  •  Snij de sjalot fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de sjalot en knoflook toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de paprikablokjes en het paprikapoeder toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  •  Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg hierin de visfilets.
  •  Mix de paprika en ui met een staafmixer tot een tapenade. Schep de tapenade bovenop de visfilets. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  •  Snij de tomaat in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in partjes.
  •  Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Roer er de extra vierge olijfolie door.
  •  Verdeel de zoete aardappelpuree op borden. Schep er voorzichtig de visfilets met de tapenade bij. Werk af met de tomatenblokjes en korianderblaadjes, leg er een partje limoen bij en serveer.
Bron
15 gram