Submitted by Rubina on Thu, 11/03/2022 - 12:38
Ingredienten
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon of gedroogde dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • Zout
Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
  2. Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
  3. Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
  4. Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
  5. Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 

Tip
Waarom laten we de rijst eerst afkoelen? Als je hem daarna op een hoog vuur bakt, zal hij licht knapperig worden en een mooi kleurtje krijgen.