Ingrediënten voor 1 portie
🇬🇷 Orzo
🧅 1/4 sjalot
🧀 1/2 handje(s) geraspte kaas
🍄 250 g champignons
🥚 1 ei
🥗 1/2 blokje bouillon
🧄 1/2 teentje look
+ Olijfolie & water
Bereiding:
1. Snipper het uitje en de look fijn.
2. Verwarm een lepel olie in een pan en bak hierin de ui en look glazig.
3. Snijd de champignons fijn en voeg deze toe aan de pan.
4. Vervolgens voeg je de orzo toe met het bouillonblokje en een goede scheut water.
5. Roer eens goed door. Voeg steeds wat meer water toe wanneer de orzo droog komt te staan totdat de orzo gaar is.
6. Kook de eitjes een 5-tal minuten zodat ze nog zacht zijn vanbinnen. Verwijder de schaal.
7. Kruid de risotto eventueel met nog wat peper en zout naar smaak en roer er de gerapste kaas door.
8. Top de risotto af met het gekookte eitje.