Ingredienten
- komkommer1
- pitarme watermeloen400 g
- verse munt4 takjes
- rode ui1
- halloumi Chili (Cypriotische kaas)450 g
- parelcouscous200 g
- Griekse olijfolie in spray1 el
- zwarte peper
- zout
Bereidingstijd
20 min
Bereiding
-
Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1 cm. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij elke reep nogmaals in de lengte in 2 en snij daarna in stukjes.
-
Snipper de rode ui en de munt fijn. Meng onder de komkommer en de watermeloen. Kruid met peper.
-
Snij de halloumi in plakjes van net geen 1 cm dik. Bak ± 2 min. aan elke kant in de grillpan of op de barbecue.
-
Schep de salsa op de borden en spray wat olijfolie op elk bord. Serveer met de gegrilde halloumi en de parelcouscous.
Bron
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/recept/gegrilde-halloumi-met-salsa-van-komkommer-en-watermeloen