- vegetarische balletjes408 g
- gele puntpaprika’s2
- gekleurde kerstomaten250 g
- bio citroen1
- granaatappelpitten100 g
- tuinkers1 bakje
- verse munttakje
- kefir200 g
- naanbrood met knoflook en koriander240 g
- gepelde pistachenoten1 el
- ontpitte zwarte olijven (blik)100 g
- olijfolie4 el
- peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de kerstomaten en de paprika over een ovenschaal en meng er de helft van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwarm intussen de vegetarische balletjes en het naanbrood (instructies: zie verpakking).
-
Giet de olijven af en spoel onder koud water. Verdeel de kefir over een serveerschaal en schik er de geroosterde groenten en de balletjes op. Bestrooi met de olijven en de granaatappelpitten.
-
Knip de tuinkers los en snipper de munt fijn. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen. Bestrooi de schaal met de tuinkers, de munt en de citroenzeste en serveer met het naanbrood.