Ingredienten
- 2 rode paprika's
- 125 g veldsla
- 1 kg aardappelen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetl. halfgedroogde tomaten (versmarkt)
- 4 eetl. pijnboompitten
- 4 eetl. rode pesto (bokaal)
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
- Vegan burgers
Bereidingstijd
minder dan 45 minuten
Bereiding
Voorbereiding (20 min)
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snij de halfgedroogde tomaten fijn.
- Trek de worteltjes van de veldsla.
Bereiding (30 min)
- Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof enkele min.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de veldsla, de gestoofde groenten, de pesto, de fijngesneden halfgedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitten onder de puree.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de veganburgers