Submitted by matthiasvanwon… on Thu, 11/08/2018 - 15:30
Ingredienten
  • 2 rode paprika's
  • 125 g veldsla
  • 1 kg aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. halfgedroogde tomaten (versmarkt)
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. rode pesto (bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Vegan burgers
Bereidingstijd
minder dan 45 minuten
Bereiding

Voorbereiding (20 min)

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.
  5. Trek de worteltjes van de veldsla.

Bereiding (30 min)

  1. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof enkele min.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Meng de veldsla, de gestoofde groenten, de pesto, de fijngesneden halfgedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitten onder de puree.
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de veganburgers