Submitted by matthias on Sat, 03/15/2025 - 12:51
Ingredienten
  • 1 rode paprika
  • 400g wortels
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • blik tomatenblokjes
  • pompoenblokjes
  • 4 (tot 6?) eieren
  • blok feta (125 of 200g?)
  • wrap of naan of alternatief
Bereidingstijd
30min
Bereiding

Prep:

Snij en stoof alle groenten in slowcooker (behalve wortels!! die mogen wel al in blokjes of schijfjes)

kruid met paprika en komijn (eventueel raz en hanout of garam masala). Zonder kinderen mag ook chilivlokken

Alles mixen tot een saus die kindvriendelijk is (deze stap overslaan zonder kinderen)

Stoof de wortels tot de ongeveer zacht zijn en gooi ze bij de shakshuka

 

15min voor opdienen:

Zet de shakshuka in een grote wok op een laag/medium vuur tot het warm is.

Zet het vuur wat lager. vanaf nu niet meer roeren

Maak telkens een klein kuiltje en leg er een ei in (verspreid wat, het oog wil ook wat)

Deksel op de wok en wacht 10-15 min tot de eieren gaar zijn.

 

Verkruimel de feta over de shakshuka en serveer met naan of tortilla.