Ingredienten
- 1 blok tofu
- 1 EL gesnipperde look
- 400ml kokosmelk
- 1 potje (100gr) rode curry pasta
- +/- 150gr kersttomaten
- 1 cup ananasblokjes
- 3 EL sojasaus
- 2 EL bruine suiker
- 1 EL limoensap
- Een beetje maïzena
- 15 basicilumblaadjes of wat gedroogde basilicum
- Rijst
- Slaatje
Bereidingstijd
20min
Bereiding
- Zet een pot water op om de tomaten 10 sec in kokend water onder te dompelen
- Snij de tofu in blokjes. Verhit olijfolie in de wokpan en bak de tofublokjes. Kruid ze met peper, zout, satékruiden, ...
- Pel ondertussen het teentje knoflook
- Dompel de tomaten 10seconden in kokend water. Pel en ontpit ze, snij ze in blokjes
- Als de tofublokjes langs alle kanten gebakken zijn, zet ze aan de kant
- Verwarm opnieuw wat olijfolie in de wokpan en bak de versnipperde knoflook. Voeg het potje rode curry toe en meng.
- Voeg het blik kokosmelk, de tomaten, 1 cup ananasblokjes, 3 EL sojasaus, 2EL bruine suiker, 1EL limoensap toe en laat koken.
- Proef en voeg naar wens extra ingrediënten toe: soja saus als je meer zout wil, limoensap als het zuurder mag, eventueel wat cayennepeper
- Voeg wat maïzena toe om de saus in te dikken
- Voeg op het einde de basilicum en de tofublokjes toe. Goed mengen zodat de tofu terug warm wordt
- Serveer met rijst
Bron
https://www.cilantroandcitronella.com/thai-red-curry/