Submitted by matthiasvanwon… on Thu, 11/08/2018 - 15:34
Ingredienten
  • 1 blok tofu
  • 1 EL gesnipperde look 
  • 400ml kokosmelk
  • 1 potje (100gr) rode curry pasta
  • +/- 150gr kersttomaten 
  • 1 cup ananasblokjes
  • 3 EL sojasaus
  • 2 EL bruine suiker
  • 1 EL limoensap
  • Een beetje maïzena  
  • 15 basicilumblaadjes of wat gedroogde basilicum
  • Rijst
  • Slaatje 
     
Bereidingstijd
20min
Bereiding
  1. Zet een pot water op om de tomaten 10 sec in kokend water onder te dompelen
  2. Snij de tofu in blokjes. Verhit olijfolie in de wokpan en bak de tofublokjes. Kruid ze met peper, zout, satékruiden, ...
  3. Pel ondertussen het teentje knoflook
  4. Dompel de tomaten 10seconden in kokend water. Pel en ontpit ze, snij ze in blokjes
  5. Als de tofublokjes langs alle kanten gebakken zijn, zet ze aan de kant
  6. Verwarm opnieuw wat olijfolie in de wokpan en bak de versnipperde knoflook. Voeg het potje rode curry toe en meng.
  7. Voeg het blik kokosmelk, de tomaten, 1 cup ananasblokjes, 3 EL sojasaus, 2EL bruine suiker, 1EL limoensap toe en laat koken. 
  8. Proef en voeg naar wens extra ingrediënten toe: soja saus als je meer zout wil, limoensap als het zuurder mag, eventueel wat cayennepeper 
  9. Voeg wat maïzena toe om de saus in te dikken
  10. Voeg op het einde de basilicum en de tofublokjes toe. Goed mengen zodat de tofu terug warm wordt
  11. Serveer met rijst
     
Bron
https://www.cilantroandcitronella.com/thai-red-curry/