Submitted by matthias on Sun, 10/26/2025 - 18:06
Ingredienten
  • gehakt varken + kalf (beenhouwerij)600 g
  • uien2
  • look3 tenen
  • rode bonen (blik)400 g
  • gepelde tomaten in blokjes (in blik)400 g
  • maïs (blik)150 g
  • tomatenpuree140 g
  • rijst langgraan250 g
Bereidingstijd
30 min
Bereiding
  1. Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak goed gaar en schep regelmatig om.

  3. Voeg de fijngesnipperde uien en het knoflook toe. Doe er ook de uitgelekte rode bonen en maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten bij. Schep goed om en kruid met de cayennepeper, de komijn, peper en zout.

  4. Laat afgedekt 20 min. pruttelen op een zacht vuur. De chili con carne mag niet te droog worden (leng indien nodig aan met wat vleesbouillon).

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Bron
https://www.colruyt.be/nl/recepten/chili-con-carne