Ingredienten
- 250 gr pasta (eventueel strikjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1 rode paprika + 1 gele paprika (of 300gr diepvries paprika)
- 1 kleine courgette (of 250 gr diepvries)
- 250 gr champi’s
- 300gr broccoli stukjes
- 10-12 kerstomaatjes
- 1 eetlepel vette room
- 300 ml lekkere pasta-tomatensaus
- 2 bollen mozzarella
- 3 eetlepels parmezaan
Bereidingstijd
20min + 20min oven
Bereiding
- Mise-en-place: ui en look versnipperen, paprika in blokjes, courgette in blokjes of halve-maantjes, kerstomaatjes in halfjes, broccoli in kleine roosjes, 1 bol mozzarella in blokjes, andere bol mozarella in schijfjes
- Kook de pasta en zet aan de kant. Liefst niet helemaal doorkoken (80% van de tijd op de verpakking), want in de oven zal de pasta nog wat verder garen.
- Oven voorverwarmen op 180°
- Bak de ui en look glazig
- Broccoli en champi’s in de pot, 2 min aanbakken
- Kruiden toevoegen: zout, peper, halve theelepel oregano & basilicum & italiaanse mix & chilivlokken. Alles goed doorroeren
- Toevoegen: courgette, tomaatjes, paprika. Roeren tot alles wat zacht wordt
- Meng met de pasta, de blokjes mozzarella, de room en de pastasaus. Roer goed
- Alles in een ovenschaal, afwerken met mozzarellaschijfjes en parmezaan. 15 a 20 min in de oven
Bron
https://www.cookwithmanali.com/veggie-lovers-baked-pasta/