Submitted by matthiasvanwon… on Thu, 11/08/2018 - 15:39
Ingredienten
  • 250 gr pasta (eventueel strikjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode paprika + 1 gele paprika (of 300gr diepvries paprika)
  • 1 kleine courgette (of 250 gr diepvries)
  • 250 gr champi’s
  • 300gr broccoli stukjes
  • 10-12 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel vette room
  • 300 ml lekkere pasta-tomatensaus
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 eetlepels parmezaan
     
Bereidingstijd
20min + 20min oven
Bereiding
  1. Mise-en-place: ui en look versnipperen, paprika in blokjes, courgette in blokjes of halve-maantjes, kerstomaatjes in halfjes, broccoli in kleine roosjes, 1 bol mozzarella in blokjes, andere bol mozarella in schijfjes
  2. Kook de pasta en zet aan de kant. Liefst niet helemaal doorkoken (80% van de tijd op de verpakking), want in de oven zal de pasta nog wat verder garen.
  3. Oven voorverwarmen op 180°
  4. Bak de ui en look glazig
  5. Broccoli en champi’s in de pot, 2 min aanbakken
  6. Kruiden toevoegen: zout, peper, halve theelepel oregano & basilicum & italiaanse mix & chilivlokken. Alles goed doorroeren
  7. Toevoegen: courgette, tomaatjes, paprika. Roeren tot alles wat zacht wordt
  8. Meng met de pasta, de blokjes mozzarella, de room en de pastasaus. Roer goed
  9. Alles in een ovenschaal, afwerken met mozzarellaschijfjes en parmezaan. 15 a 20 min in de oven
     
Bron
https://www.cookwithmanali.com/veggie-lovers-baked-pasta/